14 Μαΐ 2015

Οι Δράσεις μας για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ(23 Απριλίου)

23 Απριλίου 1616! Έφυγαν από τη ζωή ο Ισπανός συγγραφέας του "Δον Κιχώτη", Μιγκέλ ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπιρ. Με αφορμή αυτό το διπλό γεγονός η UNESCO καθιέρωσε την 23η Απριλίου ως παγκόσμια ημέρα του βιβλίου. 
Λίγο καθυστερημένη η ανάρτηση, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ!
Δείτε λοιπόν και δικές μας δράσεις για την παγκόσμια ημέρα του βιβλίου.
Συζητήσαμε για τα γεγονότα της ημέρας αυτής και για ποιο λόγο γιορτάζουμε το βιβλίο. Αναζητήσαμε στη βιβλιοθήκη μας τα βιβλία που μας αρέσουν περισσότερο και τα παρουσιάσαμε.
Μιλήσαμε για την αξία και προσφορά των βιβλίων.
 Τα κορίτσια φτιάξανε  βιβλιαράκια με γνωστές αγαπημένες ιστορίες.
 Εικονογράφησαν..
 ...και παρουσίασε ο καθένας το βιβλίο του.
Στην Καταλονία την ημέρα αυτή γιορτάζεται η ημέρα των βιβλίων και των ρόδων μια τοπική παραλλαγή της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου που συνδυάζεται με την γιορτή του προστάτη της περιοχής, Αγίου Γεωργίου. Το έθιμο λοιπόν της ημέρας είναι τα κορίτσια να δωρίζουν στα αγόρια ένα βιβλίο και τα αγόρια στα κορίτσια ένα τριαντάφυλλο.
Έτσι, αναβιώσαμε το έθιμο! Τα αγόρια κατασκεύασαν μαζί με την εκπαιδευτικό τριαντάφυλλα από γκοφρέ χαρτόνι για να τα χαρίσουν στα κορίτσια. Τα κορίτσια με τη σειρά τους δώρισαν στα αγόρια το βιβλίο που έφτιαξαν.
 Δράση φιλαναγνωσίας-Δημιουργική γραφή
Επιλέξαμε ήρωες αγαπημένων παραμυθιών, φτιάξαμε την δική μας ιστορία, εικονογραφήσαμε σε ζευγάρια και δημιουργήσαμε το δικό μας βιβλίο με τίτλο η χιονάτη, ο Μήτσος και ο κυνηγός

Το βιβλίο το δωρίσαμε στο παιδικό τμήμα της κινητής βιβλιοθήκης Χαλκίδας που ήρθε στην πόλη μας.
Ευχαριστούμε πολύ την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη που ήρθε το 1ο Δημοτικό σχολείο Ιστιαίας(κινητή βιβλιοθήκη-λεωφορείο) κι έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να την επισκεφτούμε έτσι ώστε να δούμε, να ξεφυλλίσουμε και να δανειστούμε παιδικά βιβλία. Δανειστήκαμε γύρω στα 18 βιβλία τα οποία θα επιστρέψουμε τον Ιούνιο.
Αυτά για την ώρα, ευχαριστώ για την επίσκεψη!!!!

2 σχόλια:

Code week 2020

  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα  με μια σειρά δράσεων έως τις 25 Οκτωβρίου ...