17 Νοε 2015

ΑΡΧΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ (2015-2016)

Να' μαστε λοιπόν πάλι εδώ...μετά από 5 μήνες απουσίας επιστρέφουμε δυναμικά. Καλή σχολική και δημιουργική χρονιά στα παιδάκια μας, στους γονείς και σε όλους τους συναδέλφους.
Καθυστερημένη η ανάρτησή μας, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.
Πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο...στιγμές ανεξίτηλες στα μυαλουδάκια των μικρών μας. Καινούριοι φίλοι, ενθουσιασμός, χαρά, περιέργεια...για άλλα παιδάκια δύσκολες στιγμές, λόγω αποχωρισμού από το οικείο οικογενειακό περιβάλλον. Χάρη στα πολλά παιχνίδια γνωριμίας... στην γλυκύτητα, και στην αγάπη  των νηπιαγωγών, ξεπεράσαμε εύκολα το στάδιο προσαρμογής. 
Ελάτε να δούμε κάποια στιγμιότυπα από τις πρώτες μας ημέρες στο σχολείο.
Τραγούδι και χορός σε ζευγάρια
Παιχνίδι-άσκηση ισορροπίας
Παιχνίδι-άσκηση προσανατολισμού(μπροστά-πίσω)
Παίζουμε το χαλασμένο τηλέφωνο
Ζωγραφική με νερομπογές,
Παίζω και μαθαίνω τα χρώματα
Παιχνίδι με μουσικό όργανο. Όσο η δασκάλα χτυπάει το ντέφι τα παιδιά κινούνται ελεύθερα και ρυθμικά στο χώρο(γρήγορα-αργά, ανάλογα με τον ρυθμό του μουσικού οργάνου). Με το σύνθημα της δασκάλας τα παιδιά σταματούν και προσπαθούν να μείνουν ακούνητα κι αμίλητα.
Η μηλιά της μουσικής.
Όσα τραγουδάκια έχουμε μάθει μέχρι στιγμής, τόσα μηλαράκια έχει και η μηλιά. Η μηλιά μας θα εμπλουτίζεται με μήλα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

3 σχόλια:

  1. Καλή αρχή Σοφία! Σου εύχομαι μια όμορφη σχολική χρονιά ! Πολύ ωραίο το καινούριο σχολείο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια τέλεια τέλεια!!!!! Αλλά η ιδέα της μηλιάς πολύ ευρηματική!!! :* Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Code week 2020

  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα  με μια σειρά δράσεων έως τις 25 Οκτωβρίου ...