23 Φεβ 2014

Ο ΠΙΚΑΣΟ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ - ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ

Ως αφορμή για το project στάθηκαν δυο πίνακές του Πικάσο(ο Πωλ Αρλεκίνος και ο Πωλ πιερότος), που σχολιάσαμε στα πλαίσια της ενασχόλησής μας με την θεματική ενότητα "ΑΠΟΚΡΙΕΣ".
Σχολιάσαμε τους δυο πίνακες. Χρώματα, ομοιότητες-διαφορές, -ποιόν αναπαριστούν(και οι δυο πίνακες αναπαριστούν τον Πωλ, γιο του Πικάσο. Στον πρώτο ως Αρλεκίνο και στον δεύτερο ως Πιερότο).-γιατί κάθεται στην καρέκλα ο Πωλ(απαντήσεις παιδιών: διότι είναι κουρασμένος, λυπημένος, διότι ο Πικάσο πρέπει να τον ζωγραφίσει και κάθεται ακούνητος), πώς είναι τα ρούχα του, τι χρώματα έχουν. Σχολιάσαμε την στάση του σώματος του μικρού Πωλ στον δεύτερο πίνακα(σχόλια παιδιών: καμαρώνει για την υπέροχη στολή του, περιμένει τους φίλους του για να παίξει, περιμένει να τον τραβήξει φωτογραφία ο μπαμπάς του), - ποια είναι τα συναισθήματα του Πωλ, τι συναισθήματα δημιουργούν σε εμάς οι πίνακες κτλ.
Μιλήσαμε γενικά για τον Πικάσο, την καταγωγή του και οτι του άρεσε να δημιουργεί πίνακες και γλυπτά. Τους είπα οτι ο Πικάσο θα ήθελε να γνωρίσουμε κι άλλα έργα του..
...ψάξαμε στο διαδίκτυο, βρήκαμε κι εκτυπώσαμε κι άλλους πίνακές του. Τους εκθέσαμε όλους μαζί για να τους παρατηρούμε και να τους σχολιάζουμε.
  Σχολιάσαμε και τους υπόλοιπους πίνακες και είπαμε ποιος μας αρέσει περισσότερο.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν πάρα πολύ με τον πίνακα "οι τρεις μουσικοί" καθώς ψάχνανε να βρουν πόδια, χέρια, μύτες, μούσια, στόματα,φλογέρες και βιολιά, ακόμη κι ένα σκύλο, κρυμμένο πίσω από τους μουσικούς, και τη σκιά του..! 
Γελάσαμε και το διασκεδάσαμε! Βρήκαμε ακόμη και γράμματα της αλφαβήτου. Το  "Π", το "Β", το "Ι", το "Γ". 
Καθώς ψάχναμε και για άλλα έργα του Πικάσο, βρήκαμε και άλλον πίνακά του, με τους μουσικούς, αλλά λίγο διαφορετικό από τον πρώτο. 
Σχολιάσαμε, συγκρίναμε και βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο πινάκων.
Φτιάξαμε παζλ..
 ..και φυσικά ζωγραφίσαμε τους πίνακες της αρεσκείας μας με πινέλα την πρώτη μέρα..
..και με κηρομπογιές την επόμενη.
 Θαυμάστε τα έργα των παιδιών!!










8 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΣΟΦΙΑ!!!!Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν να κάνω κι εγώ με τον Αρλεκίνο (όχι σε τόσο μεγάλη έκταση) αλλά εσύ το απογείωσες!!!!!!!Πολλά μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφες ζωγραφιές που έφτιαξαν τα παιδιά!!! Έβαλαν στον Πικάσο γυαλιά!
    Φοβερή και η σκέψη για την αναζήτηση των γραμμάτων στον πίνακα!
    Μπράβο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχα τα εργα των παιδιών! Πολύ ωραία προσσεγγιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Code week 2020

  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα  με μια σειρά δράσεων έως τις 25 Οκτωβρίου ...