18 Ιαν 2014

Δραστηριότητες για το Νηπιαγωγείο με θέμα "Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ"

1. Τα παιδιά με την βοήθεια της εκπαιδευτικού διάβασαν λέξεις που σχετίζονται με τον Χειμώνα(χιόνι, παγωνιά, παλτό, τζάκι κτλ).
  Κόλλησαν τις λέξεις αυτές σε συννεφάκια που είχαν κόψει, και κάτω από την κάθε λέξη ζωγράφισαν κάτι σχετικό για να την αναγνωρίζουν πιο εύκολα.

 Έπειτα χωρίσαμε τις συννεφο-λέξεις σε πέντε κατηγορίες: ο καιρός του Χειμώνα, τα ρούχα του Χειμώνα, τα παιχνίδια-σπόρ του Χειμώνα, η φύση τον Χειμώνα, η θέρμανση του Χειμώνα.


 Τέλος, φτιάξαμε πίνακες αναφοράς με τις πέντε κατηγορίες λέξεων και τους αναρτήσαμε στην γωνιά της Γραφής για να διαβάζουμε και να αντιγράφουμε τις λέξεις, όποτε επιθυμούμε.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
 ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
 Η ΦΥΣΗ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ
 ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΏΝΑ
 Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
2. Διαβάσαμε εικονόλεξο για τον Χειμώνα κι έπειτα γράψαμε και τοποθετήσαμε πάνω από την κάθε εικόνα την αντίστοιχη λέξη.
3. Κόψαμε εικόνες σχετικές με τον Χειμώνα και τις κολλήσαμε σε μεγάλο χαρτόνι. Σκεφτήκαμε και γράψαμε λεζάντες κάτω από τις εικόνες.
(Στο Νηπιαγωγείο, σύμφωνα με το ΔΕΠΠΣ(Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών) αποφεύγουμε να διορθώνουμε τα ορθογραφικά λάθη των παιδιών γιατί αυτό μπορεί να τα αποθαρρύνει , ούτε τους λέμε ότι αυτό που έγραψαν είναι σωστό. Αποδεχόμαστε τα λάθη ως έκφραση της προσπάθειας τους να κατακτήσουν τη γνώση. Η γνώση κατακτάται σταδιακά και αβίαστα.)
4. Μιλήσαμε για τους 12 μήνες του έτους Διαβάσαμε τραγουδάκι για τους  μήνες και μάθαμε να το τραγουδάμε. Βάλαμε σε κύκλο όλους τους μήνες και τους μετρήσαμε. Δώσαμε έμφαση στους χειμωνιάτικους μήνες και τους γράψαμε στον πίνακα της τάξης.
5. Διαβάσαμε και μάθαμε το παρακάτω τραγούδι του Χειμώνα. Γράψαμε στον πίνακα τα φωνήεντα  και μάθαμε να τα αναγνωρίζουμε. 

14 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες οι δραστηριότητες σου Σοφάκι!!!!!!!Τα συννεφάκια με τις λέξεις μου άρεσαν πάρα πολύ!!!Τα κρατώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΑΤΕ! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΦΙΑ ΜΟΥ.......ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.....ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβοοο!!!Υπέροχες δραστηριότητες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφα όλα, η ταξινόμηση μου άρεσε ιδιαίτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ ωραία η ταξινόμηση.....τα του χειμώνα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΤΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Code week 2020

  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα  με μια σειρά δράσεων έως τις 25 Οκτωβρίου ...