27 Οκτ 2013

Δραστηριότητες για την 28η Οκτωβρίου


Παρακάτω θα σας παρουσιάσω κάποιες από τις δραστηριότητες που κάναμε για την 28η  Οκτωβρίου. Είδαμε τις παρακάτω εικόνες της εποχής και  τις σχολιάσαμε.
Ποιες πληροφορίες  μπορούμε να αντλήσουμε από τις φωτογραφίες για τα γεγονότα;


 • Μιλήσαμε για την κατάσταση των ανθρώπων τότε, πώς ήταν τα ρούχα τους και ποιες οι συνθήκες της ζωής τους. Αναφερθήκαμε στο σκληρό ρόλο των γυναικών της Πίνδου που μετέφεραν πολεμοφόδια, ζεστά ρούχα που έπλεκαν και φαγητά στους άνδρες. • Διαβάσαμε το παρακάτω ποίημα για τη σημαία.Σχολιάσαμε τα χρώματά της και τι συμβολίζουν.


Με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου,"το βιβλίο της ειρήνης"και του ποιήματος
 "Όταν κάνουμε πόλεμο η γη έχει πονόλαιμο. Ενάντια στον πονόλαιμο, στον πόνο και στον πόλεμο, υπάρχει μια ασπιρίνη. Άνθρωποι πέστε ΕΙΡΗΝΗ!!
μιλήσαμε για την δυστυχία που φέρνει ο πόλεμος και για την αξία της ειρήνης.


 • Παρουσιάσαμε στα παιδιά εικόνες από την καθημερινότητα ανθρώπων που ζουν ειρηνικά και ανθρώπων που βιώνουν τις στερήσεις και την δυστυχία του πολέμου. Τις παρατηρήσαμε κι έπειτα τις διαχωρίσαμε και τις τοποθετήσαμε στην σωστή στήλη, όπως δείχνουν οι παρακάτω εικόνες.
 •  Αναφερθήκαμε στο ΟΧΙ του Μεταξά, τραγουδήσαμε το ποίημα του "Ναι" και του "Όχι"(Διαβάστε το ΕΔΩ το υπέροχο ποίημα σε μορφή εικονόλεξου και εκτυπώστε το), είπαμε σε τι λέμε εμείς Ναι και Οχι και.....


 • ...τα γράψαμε σε λίστα όπως βλέπετε στις παρακάτω εικόνες. • Από γκοφρέ χαρτί φτιάξαμε μπαλίτσες και κολλώντας τες, σχηματίσαμε σε χαρτονάκι την λέξη "ΟΧΙ"

 • Κόψαμε κομματάκια γλασέ και φτιάξαμε τις ελληνικές σημαίες μας5 σχόλια:

 1. Αξιέπαινη η προσπάθειά σας να δώσετε να καταλάβουν τα παιδιά τις έννοιες του πολέμου, της ειρήνης και όλων αυτών που απορρέουν από αυτές τις έννοιες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επανέρχομαι για να σε ευχαριστήσω που διάβασες το παραμύθι μου στα παιδιά. Μου έδωσε μεγάλη χαρά. Ελπίζω να τους άρεσε αν και δεν μπορώ να το ολοκληρώσω μέσω του blog για να μάθουν και το τέλος.
   Ευχαριστώ!

   Διαγραφή
 2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΦΙΑ! ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. όμορφες οι δραστηριότητες σας, μπράβο Σοφία !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κορίτσια ευχαριστώ, κι εσείς κάνετε υπέροχη δουλειά από ότι βλέπω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Code week 2020

  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα  με μια σειρά δράσεων έως τις 25 Οκτωβρίου ...