9 Ιουν 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Χωρίς κάποιο ιδιαίτερα οργανωμένο πρόγραμμα, λόγω έλειψης χρόνου αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας, να γνωρίσουμε τους χώρους, τους δασκάλους και τα παιδιά της Πρώτης τάξης. Να πάρουμε συνέντευξη από τις δασκάλες και τα παιδιά...να έχουμε μια πρώτη όμορφη και γλυκιά επαφή με το Δημοτικό με σκοπό την ομαλή μετάβαση σε αυτό.
Οργανώσαμε την επίσκεψή μας...μιλήσαμε για τις αντιλήψεις μας για το δημοτικό σχολείο, τι γνωρίζουμε γι' αυτό, πως περνάμε τον χρόνο μας εκεί κτλ....!
Πως θα πάμε όμως στο Δημοτικό, με άδεια χέρια; Δεν γίνεται!
Αποφασίσαμε λοιπόν να φτιάξουμε δυο καλοκαιρινές αφίσες με θέμα "ταξιδεύουμε με τη φαντασία μας στο Δημοτικό  σχολείο", και να δωρίσουμε μια στο καθ' ένα από δυο τμήματα της πρώτης τάξης.
Φτιάξαμε τις βάρκες μας με το όνομά μας, φωτογραφηθήκαμε, ζωγραφίσαμε στα μπαλόνια το δημοτικό, όπως το φανταζόμαστε...χρωματίσαμε, κόψαμε, κολλήσαμε κι έτοιμες οι ομαδικές μας.
Μια αναμνηστική φωτογραφία όλοι μαζί....
...και μπρος ολοταχώς!!
Η δασκάλα και τα παιδιά μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά! Χαιρετηθήκαμε κι αγκαλιαστήκαμε με τους παλιούς μας συμμαθητές. Τα παιδιά της πρώτης μας έδειξαν τα βιβλία τους, τα τετράδιά τους, τις κατασκευές τους και μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους από την φοίτησή τους στο δημοτικό σχολείο. 
Κάναμε κι εμείς τις δικές μας ερωτήσεις, τους τραγουδήσαμε και τέλος τους παρουσιάσαμε την ομαδική μας κατασκευή και τους την προσφέραμε.
Ευχαριστήσαμε τα παιδιά και την Κυρία Έφη που ήταν πολύ γλυκιά μαζί μας!! Κυρία Έφη σ'αγαπάμε!!! 
Ο διευθυντής του σχολείου μας ξενάγησε στους υπόλοιπους χώρους...παίξαμε και στην αυλή, τρέξαμε, φωνάξαμε, φάγαμε...και τα μούτρα μας, και φύγαμε...
....με γεμάτες μπαταρίες!!!!

5 σχόλια:

Code week 2020

  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα  με μια σειρά δράσεων έως τις 25 Οκτωβρίου ...