13 Απρ 2015

ΠΆΣΧΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ (Ο Ιησούς και οι 12 Μαθητές - Μυστικός Δείπνος)

"Ο Μυστικός Δείπνος" του Carl Bloch
Δείξαμε στα παιδιά πίνακες ζωγραφικής με τον Μυστικό Δείπνο, συζητήσαμε  και σχολιάσαμε.
Ποιοι είναι όλοι αυτοί που κάθονται μαζί με τον Χριστό στο τραπέζι; Τι κάνουν; Για να τους μετρήσουμε! Τι έχει πάνω στο στο τραπέζι; Τι μπορεί να τους λέει ο Ιησούς; Τι συμβολίζει ο Άρτος και το Κρασί; κ.α .
Μιλήσαμε για το τελευταίο βράδυ του Δείπνου, πριν Τον συλλάβουν, που πήρε το ψωμί στα χέρια Του και είπε "λάβετε φάγετε, αυτό είναι το σώμα μου". Το ίδιο έκανε και με το κρασί "πιείτε απ' αυτό όλοι, αυτό είναι το αίμα μου. Αυτό να κάνετε για να με θυμάστε και για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες σας."  Μιλήσαμε ακόμη για την διδασκαλία του Χριστού, για την αγάπη, την ειρήνη, τη συγχώρεση κτλ. Για το έργο που ανέθεσε στους μαθητές, ειδικά μετά το θάνατό του. Είδαμε εικόνες των δώδεκα μαθητών, διαβάσαμε τα ονόματά τους.
Το παρακάτω υλικό με τους δώδεκα μαθητές που συγκέντρωσα, ίσως σας φανεί χρήσιμο.
Διαβάσαμε κι επεξεργαστήκαμε βιβλία όπως "Ο Μυστικός Δείπνος", "Ο Ιησούς και οι Μαθητές του", εκδ Πατάκη. "Ιησούς ο Υιός του Ανθρώπου",εκδ Σαββάλα.
Φτιάξαμε φύλλα εργασίας "Ζωγραφίζω το  Μυστικό Δείπνο με τους 12 μαθητές και χωρίζω ψωμί σε τόσα κομμάτια για να φάει ο καθένας από ένα".
Ενδεικτικές εργασίες νηπίων
Ενδεικτικές εργασίες προνηπίων
Έπεται συνέχεια δραστηριοτήτων σχετικών με το Πάσχα.
Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
καλή Ανάσταση!

4 σχόλια:

Code week 2020

  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα  με μια σειρά δράσεων έως τις 25 Οκτωβρίου ...