24 Ιαν 2014

Μαθαίνουμε τα φωνήεντα στο Νηπιαγωγείο

Με αφορμή το τραγούδι του Χειμώνα που μάθαμε σε προηγούμενη δραστηριότητα, σκεφτήκαμε να ασχοληθούμε σήμερα με τις φωνούλες που "φωνάζουν δυνάτά". Την ιδέα της δραστηριότητας την πήρα από την συνάδελφο Μαρία Γιαννίκη και την ευχαριστώ. Το τραγούδι του χειμώνα μας έδωσε μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε τα φωνήεντα(α,ε,ι,υ,η,ο,ω). Τραγουδήσαμε και πολύ απλά κι αβίαστα μας βγήκε η δραστηριότητα.
Έτσι λοιπόν φτιάξαμε τον σάκο των φωνηέντων.


 Χωρίστηκαν τα παιδιά σε τρεις ομάδες(ροζ, μπλε και πράσινη ομάδα). Τους δόθηκαν εφημερίδες και περιοδικά και κλήθηκαν να βρουν και να κόψουν φωνήεντα. Η κάθε ομάδα κόλλησε τα φωνήεντά της στον σάκο που της αντιστοιχούσε. 

 Σε καρτελάκια γράψαμε τα φωνήεντα και τα μοιράσαμε στα παιδιά. Τραγουδώντας το τραγούδι του Χειμώνα, τα παιδιά που κρατούσαν το γράμμα που ακουγόταν σε κάθε στροφή, σηκώνονταν πάνω και χόρευαν. 


 Έπειτα αντάλλαξαν τα γράμματα μεταξύ τους και συνεχίστηκε η ίδια διαδικασία.

 Στο τέλος, τα παιδιά ζήτησαν από μόνα τους να γράψουν ελεύθερα και όπως μπορούν, τα φωνήεντα σε μια κόλλα χαρτί.




6 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία Σοφάκι όλα!Το απογείωσες το θέμα ειδικά με τα γράμματα απο εφημερίδες!Πολύ έξυπνο!!!Σου βγήκε καλά με τα παιδιά;Σε ευχαριστώ για την αναφορά!!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίες δραστηριότητες Σοφία!!! Εξαιρετική ιδέα τα χρωματιστά πουγκάκια και η ομαδοσυνεργατική εργασία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία η δραστηριότητα με τις εφημερίδες. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress chuyên dịch vụ chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi mỹ, gửi hàng đi úc uy tín, giá rẻ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Code week 2020

  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα  με μια σειρά δράσεων έως τις 25 Οκτωβρίου ...