3 Νοε 2013

Δραστηριότητες για την θεματική ενότητα:ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ (μέρος 2)

Διαβάσαμε το παρακάτω ποίημα κι έπειτα ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν το περιεχόμενό του. Το ποίημα που ακολουθεί καθώς και το φύλλο εργασίας τα βρήκα στο αγαπημένο ιστολόγιο της Τάνιας Μάνεση,  Δραστηριότητες παιδαγωγικό κι εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο.
Δείτε παρακάτω την εικαστική αποτύπωση του ποιήματος από τα παιδιά.





 Ανασύνθεση της λέξης ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ από τα παιδιά, κατακερματισμός της λέξης σε φωνήματα και μέτρηση των φωνημάτων που εμπεριέχει.




Μιλήσαμε γενικά για τους μήνες του Φθινοπώρου και ειδικά για τον μήνα Νοέμβριο. Αναφερθήκαμε στις λαϊκές ονομασίες του μήνα.
 Κάναμε ανασύνθεση της λέξης ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ.
Διαβάσαμε ποίημα για το Φθινόπωρο. Το ποίημα εμπεριείχε λέξεις που δεν είχαν σχέση με το φθινόπωρο . Σβήσαμε τις λέξεις αυτές και στην θέση τους γράψαμε τις σωστές.





7 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη η ανάρτησή σου και πολύ πρωτότυπη η δραστηριότητα με τις διορθώσεις των λέξεων. Σ' ευχαριστώ πολύ και για την αναφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφες οι -εμπνευσμένες απο το ποίημα - ζωγραφιές των παιδιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφη προσέγγιση του φθινοπώρου και πολύ ωραίες οι ζωγραφιές των παιδιών!!!!!Μπράβο σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοφία, ένα βραβείο σε περιμένει να το παραλάβεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κορίτσια, σας ευχαριστώ πάρα πολύ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σοφία, ένα βραβείο για σένα & τις ωραίες ιδέες που μοιράζεσαι μαζί μας!!!Μπορείς να το πάρεις από http://titinasartroom.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7936.html.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο στην κυρία ..Μπράβο και στα παιδάκια !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Code week 2020

  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα  με μια σειρά δράσεων έως τις 25 Οκτωβρίου ...