2 Ιουν 2013

Ιδέες για καλοκαιρινές κατασκευές ψαριών στο Νηπιαγωγείο

Παρακάτω θα σας παρουσιάσω τρεις  ιδέες  κατασκευής ψαριού που έστειλαν συνάδελφοι από την δουλειά τους στο νηπιαγωγείο.
Κατασκευή ψαριού από κυψελωτό υλικό περιτυλίγματος- φούσκες. Τα παιδιά σχεδιάζουν το ψάρι πάνω σε αυτό το υλικό κι έπειτα το κόβουν και το χρωματίζουν με τέμπερες. Μια πρωτότυπη ιδέα για καλοκαιρινές κατασκευές(εμένα προσωπικά με ενθουσίασε) που μας έστειλε η Μαριάννα Ρηγοπούλου από το Νηπιαγωγείο Βροχίτσας Ηλείας. Ευχαριστούμε Μαριάννα.

Άλλη μια όμορφη ιδέα κατασκευής για το καλοκαίρι είναι το ψάρι βεντάλια, ιδέα από την συνάδελφο Κατερίνα Βελτίστα. Μια πρωτοτυπη κι απλή κατασκευή για τα μικρά χεράκια του Νηπιαγωγείου μας. Απλά τσακίζουν τα χαρτιά, που πρώτα έχουν ζωγραφίσει όπως επιθυμούν, όπως όταν φτιάχνουμε μια βεντάλια. Έπειτα ενώνουν όπως δείχνει η εικόνα, κι έτοιμο το ψαράκι μας. Ευχαριστούμε Κατερίνα για την υπέροχη αυτή ιδέα!
Και τέλος μια  κατασκευή επίσης, από την Μαριάννα Ρηγοπούλου, είναι το ριγωτό ψάρι από άσπρο  οντουλέ χαρτόνι, πάνω στο οποίο χρωματίζουν τα παιδιά με μαρκαδόρους.


Καλό καλοκαίρι!!

7 σχόλια:

  1. Είναι καταπληκτικά !!! ειδικά τα ψαράκια με τις φουσκίτσες ... Μπράβο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14 Ιουνίου, 2013

    Εξαιρετικά!! Μπράβο τους κι ευχαριστώ για τις ιδέες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ψαράκι με τις φούσκες μπορεί να γίνει και τύπωμα! Θα ειναι επίσης όμορφο το αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17 Μαΐου, 2015

    Ειναι υπεροχα,ευχαριστουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Code week 2020

  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα  με μια σειρά δράσεων έως τις 25 Οκτωβρίου ...