1 Δεκ 2018

Η επέτειος του Πολυτεχνείου στο νηπιαγωγείο μας.


ΨΩΜΙ ΠΑΙΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


 


Διαβάσαμε, σχηματίσαμε και γράψαμε την λέξη Πολυτεχνείο


 Ζωγραφίσαμε..
Ανάγνωση του βιβλίου Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η κυρά Δημοκρατία είναι μια νεαρή γυναίκα χαμογελαστή, δίκαιη και ευγενική. Έτσι όλο το χωριό την αγαπάει και τη θέλει για αρχηγό. Εκείνη όμως δε θέλει να είναι μια αρχηγός που διατάζει και αποφασίζει μόνη της αλλά της αρέσει να τραγουδά: “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ”. Αλλά υπάρχει και κάποιος στο χωριό που δεν την αγαπά.Για την ακρίβεια ζηλεύει τη σχέση της αυτή με τους υπόλοιπους κατοίκους. Είναι η Ρία η Δικτατορία, κακιά και αυταρχική. Μαζεύει μια νύχτα 21 φύλακες, τους ντύνει, τους εκπαιδεύει και τους στέλνει να απαγάγουν την Κυρά Δημοκρατία. Την επόμενη μέρα θέτει τους δικούς της κανόνες στο χωριό: δε θα κάνετε το ένα, δε θα κάνετε το άλλο, το μικρό και το μεγάλο. Οι πολίτες σιγά σιγά ξεχνούν την Κυρά Δημοκρατία.
Μα ένα βράδυ, ένα παιδί θα ξαναθυμηθεί αυτό το παλιό τραγούδι της και από στόμα σε στόμα και αυτί σε αυτί θα ξεσηκωθούν όλοι οι πολίτες του χωριού. Θα πάνε έξω από το σπίτι της Ρίας της Δικτατορίας που θα διατάξει τους φύλακες να τους απομακρύνουν. Εκεί είναι και η ανατροπή. Εκεί έρχεται να γεννηθεί το Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, μήνυμα διαχρονικό και εξω-πολυτεχνειακό. 
Επεξεργαστήκαμε την ιστορία του βιβλίου..
Τραγουδήσαμε ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ και άλλα σχετικά τραγούδια με την επέτειο του Πολυτεχνείου
Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο δυο καρδιές κι εναν ήλιο στη μέση...

 Είδαμε κι ακούσαμε ντοκουμέντα της εποχής.

Φτιάξαμε το δικό μας πανό και φωνάξαμε κι εμείς συνθήματα.


Γνωρίσαμε, μάθαμε και γράψαμε το γράμμα Π του Πολυτεχνείου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Code week 2020

  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα  με μια σειρά δράσεων έως τις 25 Οκτωβρίου ...