1 Ιουν 2015

Γράφουμε, Εικονογραφούμε το δικό μας Βιβλίο με τίτλο "Μυθοσαλάτες του ΑΙΣΩΠΟΥ"!!!

Τη σχολική χρονιά φέτος, τα παιδιά θα την αποχαιρετήσουν ανεβάζοντας στη σκηνή  κάποιους από τους Μύθους του Αισώπου. Πρόβες για το θεατρικό και ποικίλες δραστηριότητες σχετικές με τον Αίσωπο και τους Μύθους του, λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες πριν τη λήξη του σχολικού έτους. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα βιβλίο φτιαγμένο από εμάς για τον Αίσωπο με τίτλο Μυθοσαλάτες του Αισώπου.
Το βιβλίο θα περιλαμβάνει διάφορες μικρές ιστορίες με ήρωες από κάποιους  μύθους του Αισώπου, που έχουμε διαβάσει κι επεξεργαστεί στην τάξη μας. Οι ήρωες θα μπερδεύονται μεταξύ τους, εξ' ου και ο τίτλος Μυθοσαλάτες του Αισώπου. Θα σας δείξουμε τον πρώτο μύθο που φτιάξαμε, καθώς δεν έχουμε ολοκληρώσει τη δραστηριότητά μας.
 Τίτλος του πρώτου μύθου του βιβλίου μας, "Τα ποντίκια, το τυρί, η χελώνα και το λιοντάρι".
 Ελπίζω να βγάζετε το νόημα από τις γραφές των παιδιών. Σε κάποια σημεία βοήθησε και η εκπαιδευτικός, γράφοντας κι αυτή σαν ισότιμο μέλος της ομάδας.
 Φυσικά, ο μύθος μας είχε και ηθικό δίδαγμα! 
1. ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ
2. ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΜΕ
3. ΒΟΗΘΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ
4. ΑΛΙΛΕΓΚΙΙ(πρόσθεσε ο Άγγελος)
Επί τη ευκαιρία σας δείχνω και την ομαδική εργασία(ζωγραφική-δάσος με ζώα μύθων του Αισώπου)  που έφτιαξαν τα παιδιά με τη συνάδελφο Αφροδίτη.

Έπεται συνέχεια,
ευχαριστούμε για την επίσκεψη!

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος01 Ιουνίου, 2015

    Τι ωραια η ιδεα της παραμυθοσαλατας σας !!!!! μπραβο στα παιδακια και στις κυριες τους !! μου αρεσε πολυ η ιδεα γιατι μπορουμε να το κανουμε ανα πασα στιγμη κατα την διαρκεια της χρονιας και να βγουν τοσες δραστηριοτητες !! και παλι μπραβο και περιμενουμε την συνεχεια του εργου σας, καλη δυναμη σε ολους σας !!! -christi-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη η γραφή των παιδιών! είναι αποτέλεσμα όλη της δουλειάς που κάνατε αυτή τη χρονιά και σας αξίζουν συγχαρητήρια! Πανέμορφη και η εικονογράφηση όπως και η ομαδική σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος02 Ιουνίου, 2015

    ΤΙ ΝΑ ΠΩ, ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ Η ΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ
    ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΣΗΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΑΙL ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Code week 2020

  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα  με μια σειρά δράσεων έως τις 25 Οκτωβρίου ...