10 Απρ 2011

Κατασκευή για το Πάσχα-κοτοπουλάκι σε γλαστράκιΠασχαλινή κατασκευή-δωράκι, από τα χεράκια σας για τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή για τα παιδάκια σας στο σχολείο.
Τα υλικά μας για το κοτοπουλάκι: αυγά από φελιζόλ,  καλαμάκι απο σουβλάκι, πινέλο,κίτρινη τέμπερα,  χόρτο, φτερά, κορδέλα, κόλλα, ψαλίδι και πινέζες ή κουμπάκια για τα ματάκια, χαρτόνι κανσόν για τη μύτη.

Εκτέλεση
Κόβουμε το αυγό με ένα μαχαίρι.
Βγάζουμε λίγο φελιζόλ απο το μεγαλύτερο κομμάτι αυγού για να εφαρμόζει καλά, οταν το κολλησουμε στο άλλο αυγό. Το άλλο κομμάτι δεν μας είναι χρήσιμο.
Κολλάμε τα δύο αυγά μεταξύ τους.
Κολλάμε τα φτερά, βάζουμε μύτη και μάτια.
Το κοτοπουλάκι είναι έτοιμο για να το βάλετε σε γλαστράκι! Το γλαστράκι Το γλαστράκι το φτιάχνουμε με τον εξής τρόπο. 
Υλικά
Ποτήρι από φελιζόλ, ψαλίδι, τέμπερα χρώματος πράσινου, πορτοκαλί και κίτρινου.
Εκτέλεση:
Κόβετε το ποτηράκι και του δίνετε σχήμα και το βάφετε πράσινο,  όπως  στην παραπάνω εικόνα. Αφού στεγνώσει, παίρνετε με το δάχτυλό σας τέμπερα κίτρινου χρώματος  και κάνετε βούλες  για να σχηματίσετε τα κοτοπουλάκια. Αφού στεγνώσουν βάζετε στην άκρη μιας οδοντογλυφίδας πορτοκαλί τέμπερα για να σχηματίσετε την μύτη και τα πόδια. Κάνετε και τελίτσες με μαύρο μαρκαδόρο για τα μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Code week 2020

  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα  με μια σειρά δράσεων έως τις 25 Οκτωβρίου ...